Actueel

27 februari 2024

De JOR brengt een bezoek aan FENIX II

Een iconisch gebouw met een rijke geschiedenis. Op donderdag 15 februari werden de leden van JOR verwelkomd door Dura Vermeer Bouw Heyma voor een exclusieve rondleiding in dit bijzondere complex.

FENIX II heeft ooit de grootste loods ter wereld gehuisvest en bevindt zich op een unieke locatie aan de kades van de Nieuwe Maas. Het gebouw vertelt het universele en tijdloze verhaal van migratie, met name vanuit een Rotterdams perspectief. Op de eerste verdieping wordt kunst en geschiedenis samengebracht in een meeslepend verhaal over geloof, hoop en liefde. Een verhaal dat miljoenen landverhuizers hebben ervaren, met Ellis Island als eindbestemming.

Wat FENIX II extra speciaal maakt, is dat de karakteristieke loods behouden blijft, als eerbetoon aan de historie van deze plek. Als contrast wordt er een futuristisch uitzichtpunt toegevoegd op het dak van het gebouw, waar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de Nieuwe Maas en de bruisende stad Rotterdam. Het is een uitgelezen kans om meer te leren over de geschiedenis van migratie en de transformatie van dit historische gebouw naar een cultureel en toekomstgericht icoon. De Leden van de JOR hadden het voorrecht om dit unieke gebouw van dichtbij te mogen bewonderen.

Veel dank aan Dura Vermeer Bouw Heyma voor deze rondleiding!